Skip to content
Meeskonnatöö restart
Meeskonnatöö restart

Meeskonnad on liikumas tagasi kontoritesse ja rõõm on taas oma kolleege näha. Pisut nagu esimene september, saad töökaaslastega kokku ja igaüks räägib õhinaga mida ta vahepeal nö „suvevaheajal“ teinud on. Kui esimene rõõm möödub, tuleb ennast uuesti kokku võtta ja tavapärasest rohkem pingutama hakata. Olukord nõuab oma.

Kuidas aga pingutamine välja tuleb? Kui enesekindalt inimesed ennast tunnevad? Kuigi kaugtöö on tulnud, et jääda, on inimestevaheline läbisaamine muutumas olulisemaks kui kunagi varem. Samas on pikk eemalolek ja (mõningane) teadmatus tuleviku osas jätnud oma jälje. Mõtted ja tunded, mis vahepeal on jäänud väljendamata, oleks vaja välja öelda. Kuidas seda teha? Võib olla on vahepeal töid ümber korraldatud ja meeskonnaliikmeid koondatud.  Eemaloleku ja vähenenud töökoormuse tõttu võib tekkida ebakindlus oma oskuste ja väärtuslikkuse osas. Ettevõtte juhtidena ei pruugi me seda märgata või teadvustada muude oluliste toimetuste keskel, kuid personalijuhina olen nende teemadega keerulistel aegadel pidevalt kokku puutunud.

Just nüüd on eriti oluline võtta aega meeskonna jaoks ning üheskoos leida värske energia ja kindlustunne uute eesmärkide suunas liikumiseks. Parim viis selleks on (taas) teadvustada nii enda kui kogu meeskonna tegelikud tugevused, varjatud potentsiaal ja lubatud nõrkused.

Näita oma meeskonnale, et nad on väärtuslikud ning tehke üheskoos suvine restart ühtsustunde tõstmiseks.

Helena Laus
Mats Soomre meeskonnakoolitused ja juhtimiskoolitused
Reelika Ein

Kui sul on Belbini aruanded olemas

  • Vaata värske pilguga üle oma meeskonnarollide aruanne (kui sa ei leia seda üles, kirjuta meile, saadame uuesti)
  • Värskenda kõrvaltvaatajate tagasisidet (kirjuta meile, saadame lingi täiesti tasuta, kui sul on enesehinnangu aruanne olemas)
  • Vaheta meeskonnakaaslasega aruanded ja vaadake teineteise tugevused värske pilguga üle (pööra tähelepanu tööstiilide leheküljele)
  • Telli uutele meeskonnaliikmetele meeskonnarollide aruanne (maksab, kuid mitte liiga palju)
  • Telli meeskonnale ajakohane meeskondlik aruanne, mis annab mugava ja selge ülevaate meeskonna tugevsutest ja nõrkustest ning rollijaotusest (täiesti tasuta, kui sul on individuaalsed aruanded olemas)
  • Telli töösuhete aruanded kahes vaates – juht-alluv ning kolleeg-kolleeg, mis annab ette suuna, kuidas kaks inimest peaksid omavahel töösuhte üles ehitama (maksab, kuid mitte liiga palju)
  • Ja veel. Kui otsid uut meeskonnakaaslast, telli enne lõplikku otsustamist töökoha nõuete aruanne koos kandidaadi sobivuse aruandega.

Või mis siin pikalt keerutada – telli meid kohale ja me teeme meeskonnale meeldiva värskenduse. Toome välja iga meeskonnaliikme tugevused Ka varjatud tugevused.  Inspireerime iga inimest. Lisame soovitused, kuidas teised peaksid tema suunas tegutsema, et inimene tunneks enda hästi. Motivatsiooni tõus on garanteeritud!

Vaata: Belbini meeskonnarollide näidisaruanded ja Belbini meeskonnarollide aruannete tellimine

Kirjuta meile

    Nimi (nõutav) / Name (Required)

    E-posti aadress (nõutav) / e-post (Required)

    Küsimus, mõte, tähelepanek / Anything else we should know ...

    Millist kasu toob meeskonnatöö restart?

    • Nii nagu iga õigel hetkel tehtud restart – annab uue alguse võimaluse
    • Meeskond saab üheskoos aega veeta nii asjalikult/kasulikult kui meeldivalt/lustakalt (NB! Arvestades hetkel lehtivat 2 + 2 reeglit)
    • Teadlikult juhitud teemakäsitlus tõstab eneseteadlikkust ja teisteteadlikkust ning kasvatab avatust, usaldust ja meeskonnatunnet
    • Meeskonnaliikmed saavad kinnitust oma tugevuste kohta ning tekib veelgi enam julgust jääda iseendaks ning anda endast parim
    • Juht saab rahulolevama ja enesekindlama tiimi õppides oma meeskonda sügavamalt tundma ja täpsemalt juhtima
    • Meeskond tervikuna muutub tugevamaks ning energia suunatakse eesmärkide suunas mitte hirmu või ebakindluse suunas.

    Mõttesuunaks

    • Kuidas tunnustada inimest, mitte inimese tegevust?
    • Inimese tegevuse ja töö kiitmine pole piisav tunnustamiseks.
    • Kui sa alustad tunnustamist lausega “Kuidas sul läheb?”, on sul kodutöö tegemata.
    • Kui sa oskad inimesele öelda kolm põhjust, miks sa just teda usaldad, on sul pool võitu olemas
    • Tunne oma tugevusi, Alusta Belbinist

    Loe edasi

    Belbin Team Roles Accredited
    ·
    28.02.2021

    7 sammu, kuidas luua psühholoogiline turvalisus

    Psühholoogiline turvalisus meeskonnatöös eeldab, et mõistame, kuidas teised suhtlevad, mõtlevad ja tegutsevad, millised on nende tugevused ja nõrkused. Meeskonnatöö toimib paremini, kui kohtled inimesi nii, nagu nemad tahavad, et sa neid kohtleksid, mitte nii, nagu sina tahad teisi kohelda.

    Meeskonnatöö Koolitaja Mats Soomre
    14.02.2024

    Meeskonnatöö ja meeskonnamängija ABC

    Meeskonnatöö ei hakka toimina, kui lihtsalt panna kokku vajalik arv inimesi ja loota, et nad meeskonnana töötavad. Kui hea meeskonnamängija oled sina? Kas trügid iga hinna eest pildile või üritad teiste töö eest tehtud au enesele võtta või oled just vastupidi valmis oma isiklikud huvid meeskonna hea tulemuse nimel tagaplaanile jätma ega muretse liiga palju oma staatuse pärast? Meeskonnatöö arendamine on pidev protsess, kus tuleb leida tasakaal tugevuste ja nõrkuste vahel, kompetentside ja suhtlemisoskuste vahel, äri ja meeskonna arendamise vahel.

    Helena Laus, Belbin Eesti

    Helenale meeldib olla inimeste keskel ja aidata neil avastada oma potentsiaali. See on ilmselt ka põhjus, miks ta on pea 18 aastat töötanud personalivaldkonnas. Praegu töötab Helena personalijuhina Apranga Groupis.
    Koolitajana on Helena teemadeks teenindus, müük, muudatuste juhtimine, enesekehtestamine, enesejuhtimine, personalijuhtimine, meeskonnatöö ja coaching.

    Back To Top
    Search