skip to Main Content

Võta meiega ühendust

Nimi (nõutav)

E-posti aadress (nõutav)

Ettevõte või asutus (soovitatav)

Telefon (soovitatav)

Tagasiside, küsimus, mõte, tähelepanek ...

Belbin Eesti

Belbin Eesti

Akadeemia tee 21/3 ruum 205
Küberneetika maja 3. korpuse 2. korrus

Tule Akadeemia tee 21/4 peasissepääsust liftiga teisele korrusele ja vaata juhiseid.

Telefon: +372 5016878
E-post: koolitus@belbin.ee

Mats Soomre

Mobiil: +372 501 6878
E-post: mats@belbin.ee

Ettevõtte andmed:
Belbin Eesti OÜ
Reg. nr. 14529810
KM nr. EE102091881

Ennevanasti oli meie nimi IMG Koolitus. Paljud mäletavadki meid just selle nime kaudu. Tegemist on sisuliselt sama koolitusfirmaga, mis on lihtsalt veelgi parem. Nimevahetus on peamiselt seotud sellega, et Belbini meeskonnarollide teema on muutunud järjest olulisemaks ja lisaks oleme ka Belbin Associates ainuesindajad Eestis.

Sinimerekarbid on küll olulised, kuid esmatähtis on siiski hea sõber, kes on just käinud sadama turul, ostnud värsked (see on oluline!) sinimerekarbid ja helistab sulle veendunult, et soovib õhtuks head seltskonda ja maitsvat suppi, mille üheks oluliseks koostisosaks on needsamad sinimerekarbid. Lisaks teab ta päris kindlalt, kes on plaanitud selle supi tegijaks. Arvake ise, keda ta mõtles :) Õnneks on mul väga head sõbrad, kes teavad, et sinimerekarbid vajavad kindlasti ka head veini!

Igal juhul peate kahe peale organiseerima järgmised koostisosad:

  • 1 kg värskeid sinimerekarpe (palu juba poes pakkida koos jääga ja hoia kuni valmistamiseni jää sees)
  • 2-4 keskmist sibulat (isiklikult kasutan vähemat 6-7 suuremat sibulat)
  • 2 küünt küüslauku (võis siiski 4)
  • korralik tuust tilli
  • vähemalt 1 pakk 35% või 38% vahukoort (võib ka tundega rohkem olla)
  • pudel head kuiva valget veini (varuge igaks juhuks üks veel, sest mine tea, millal seda vaja võib minna)
  • piisavalt head oliiviõli, et see ootamatult otsa ei lõppeks
  • mõõdukalt soola, pipart ja laimipipart ning törts suhkrut
  • suur ja mugav supipott

Valmistamine

  • Õhtusöök: sinimerekarbid ja veinPese sinimerekarbid jooksva vee all harjaga hoolikalt puhtaks ja kalla sinimerekarbid suuremasse anumasse toasooja vette. Kõige mugavam on kasutada kraanikaussi.
  • Oota pool tundi ja korja kõik vee peal olevad karbid välja – neid ei maksa süüa …  Lisaks vaata üle katkised karbid – kui need ei ole vabatahtlikult avanenud – siis neidki ei maksa süüa ;) Loputa sinimerekarbid voolava vee all üle. Eemalda kõikidelt karpidelt habemed – need karvased tutid, mis muudavad hilisema söömise natuke ebameeldivaks …
  • Ära lase ajal raisku minna ja pooletunnise ootamise asemel valmista ette supileem.
  • Peenesta sibul, küüslauk ja till nii peeneks kui oskad.
  • Vala sügavasse potti piisavalt oliiviõli (parem juba ohtralt vastavalt oma maitsele ja siis igaks juhuks veel paras sorts juurde, sest head oliiviõli ei saa kunagi liiga palju olla!).
  • Prae sibul ja küüslauk läbipaistvaks. Kui märkad, et oliiviõli pole piisavalt, siis lisa seda julgelt juurde.
  • Lisa sool, pipar, laimipipar ja suhkur. Võid kasutada ka viie pipra segu. Soovitan segu eelnevalt valmis segada ja siis potti lisada. Lisa veel peenestatud till ja prae natuke veel. Särisev, kuldne ja poolläbipaistev sibul on hea tundemärk, et aeg on veini lisada.
  • Lisa valge vein. Veini maitsest sõltub suuresti ka supi maitse. Viimati kasutasin Tommasi Soave Classicot, millega tekkiski probleem, sest veini oli kuidagi väheks jäänud … te ju mäletate minu eelpool antud soovitus veini osas!
  • Keeda vein maha (kuni sibul ja maitseained hakkavad uuesti särisema). Võid jätta rohkem veini alles, et saada rohkem leent. Ise armastan suurema osa vedelikust alles jätta
  • Lisa koor leent kogu aeg segades.
  • Maitse ja maitsesta vajadusel soola ja pipraga (chilliga kui vaja) sobivaks.
  • Keeda pidevalt segades koor maha (osa vedelik välja, hapukoore sarnaseks aga mitte liiga paksuks – pigem supileemeks).
  • Nõruta sinimerekarbid veest tühjaks ja kalla need vaikselt potti, sega ja kata kaanega.
  • Keeda ca 3-5 min (mitte rohkem!!!) aeg-ajalt segades.

Miks just täna? Sest täna on ilus päev,
eilseks teha oleks natuke keeruline ja
homme on juba liiga hilja!

Soovitusi:

  • Serveeri koos röstitud saiadega või värskelt küpsetatud kuklitega. Sõber tegi kukli taina ise. Väga head mitmevilja kuklid tulid.
  • Kui küpsetad kukli ise, siis plaani sibulate praadimisega alustamine selleks ajaks, kuklite valmimiseni on jäänud umbes veerand tundi.
  • Sinimerekarpide söömiseks kasuta tühje karbipooli pintsetina.
  • Varu lauale aegsasti suurem tühi nõu tühjadele karbipooltele ladustamiseks ja paras kogus salvrätte.
  • Kuklitele või määrimiseks tuleb osta ehte soomemaine Valio või, mis ületab kodumaise või maitse igast asendist!
  • Ära unusta veiniklaase :)
Mats Soomre

Mats Soomre

KoostööKunstiKool Belbin Eesti asutaja ja juhtivtreener ning Belbini meeskonnarollide atesteeritud esindaja Eestis. Ta on 22 aastase aktiivse kogemusega treener, kes on on läbi viinud kaugelt üle tuhande treeningu ja koolituse. Häirekeskuse peadirektori Kätlin Alvela sõnul „Minu kogemused ja kokkupuuted Mats Soomrega on olnud esimesest kohtumisest peale inspireerivad. Mats on kütkestav ning kaasahaarav, innustav ning tähelepanuväärne."

Belbin Eesti info- ja uudiskiri

Olete teretulnud liituma meie info- ja uudiskirja saajatega. Kirjutame huvitavat ja praktilist meeskonnast, juhtimisest, inimeste tugevustest ja nõrkustest. Vahel ka midagi humoorikat.

Back To Top
×Close search
Search




                              LIITU MEIE
                              INFO- JA 
                              UUDISKIRJA SAAJATEGA










 
LIITUMA
close-link
BELBIN EESTI INFO- JA UUDISKIRI


TULE MEESKONNAGA PÕLDOTSALE INSPIRATSIOONI SAAMA
 

Täiesti teistsuguses keskkonnas toimunud koolitusel saadud inspiratsioon annab juhtimisele ja meeskonnatööle uue kvaliteedi. Kuidas me seda kõike teeme?
 
LOE EDASI
close-link
PÕLDOTSALE MEESKONNAGA INSPIRATSIOONI SAAMA