Muutused alles algavad. Kas sinu meeskond on valmis?
Meeskonnatöö suurim väljakutse ja võimalus on inimeste pühendumuse saavutamine. Eestis on pühendumuse näitajad läbi aegade olnud head ja trend positiivne! Samas on arenguruumi piisavalt.
Keskmiselt on Eestis …
- 25% töötajatest töösse kõrgelt pühendunud ja naudivad oma tööd. Kuidas hoida nende kõrget motivatsiooni?
- 11% töötajatest aktiivselt välja lülitunud ja töötavad meeskonnale vastu. Mida nendega peale hakata?
- 65% töötajatest motiveeritud ja teevad oma tööd, kuid ei ole otseselt pühendunud. Siin on suurimad võimalused!
State of the Global Workplace: Employee Engagement Insights for Business Leaders Worldwide, Gallup, Inc.
6 sammu, kuidas tõsta meeskonna pühendumust
Tee teistele seda, mida nemad tahavad, et sa neile teeksid!
- Kasutage oma tugevusi, ärge kulutage aega ja energiat nõrkuste arendamisele
- Asendage oma nõrkused meeskonnakaaslaste tugevustega
- Aidake inimestel nende tugevused üles leida
- Veenduge, et tööülesanded ja tugevused sobivad omavahel kokku
- Õppige kasutama meeskonnakaaslaste tugevusi
- Kujundage meeskonna kultuur, mis lähtub inimeste tugevustest
Meeskonna restart Belbinilt ja Toiduakadeemialt
Meeskonna restart Toiduakadeemias koos õhtuse ühiskokkamisega on parim kooslus meeskonna taasliitmiseks ja üksteise paremaks mõistmiseks. Mõtlemapanev ja praktiline koolitus, millele järgneb ühine kokkamine ja õhtusöök on parim viis koostöösuhte tugevdamiseks.
1. osa: Teeme meeskonnale restardi. Tõstame meeskonna omavahelise usalduse, teineteise mõistmise ja meeskonnatöö uuele tasemele
2. osa: Analüüsime Belbini meeskonnarollide abil inimeste tugevusi ja lubatud nõrkusi, õpetame positiivset õhkkonda kujundama ja mõjuvalt inimesekohast tagasisidet andma
3. osa: Kokkame ühiselt peakoka juhtimisel meeskonnatöö vaimus ja naudime maitsvat mitmekäigulist õhtusööki
Lisavõimalus: Vajadusel õpetame lisakoolitusel inimesed enda ja teiste tugevusi veelgi teadlikumalt kasutama
Meeskonnatöö koolituse läbiviija on Mats Soomre
Olen saavutanud klientide juures tuntuse oma intensiivse koolitamise stiili poolest olles positiivne, rõõmsameelne, otsekohene, kiire kohaneja ja heade praktiliste nõuannetega treener. Igav minu juures juba ei hakka! Pea kõik osalejad ütlevad "See oli hoopis teistmoodi koolitus kui seda tavaliselt tehakse!".
Millal, kus ja mis hinnaga?
- Millal? Vaatame kalendrisse ja lepime aja kokku.
- Kus? Parim koht koolituseks on Toiduakadeemia, kus esimese koolituspäeva õhtul toimub peakoka juhendamisel meeskondlik ühiskokkamine.
Ilma ühiskokkamiseta saab koolituse ka mujal teha. - Kestvus? Soovitavalt 1 või 2 päeva. Võib ka 4 tundi.
- Kes? Mats Soomre ja Aleksander Ugur, kui koolitus toimub Toiduakadeemias.
- Hind? Kokkuleppeline. Sõltub koolituse pikkusest ja grupi suurusest.